Hantaran Pertunangan - Dulang Hantaran oleh PISB Sdn. Bhd.

Hari tu masa upload dekat Instagram, ramai yang tanya mana kitorang buat dulang hantaran. Sebenarnya dulang hantaran di sponsor oleh pihak PISB Sdn. Bhd. Memang cantik sangat-sangat. Berbaldu-baldu gitu.. Ingatkan nak yang simple-simple je tapi... masa kitorang datang kedai, diorang tengah buat design baru. Baldu pink. So, Aten pun terus je ambik yang tu. Memang cantik sangat.

Korang boleh juga beli dulang hantaran yang dah siap atau pun DIY dulang hantaran. Dekat PISB diorang ada jual barang kecik-kecik macam manik, kain baldu, etc. Tapi kalau malas atau tak nak susah-susah, beli je dekat PISB. Cantik-cantik semuanya. Nanti kami blog pasal PISB di lain waktu ya hehehe

At first kitorang nak buat hantaran 3-5. Tapi lepas pergi PISB Sdn. Bhd., mereka advise untuk buat hantaran 7-5. 

Pada sesiapa yang plan nak beli barang hantaran, sebaiknya belilah barang yang korang nak guna. It's so coincidence Feeq pun nak beli barang baru such as watch, wallet, shoes, etc, so kitorang pun decide untuk beli sebagai hantaran. Dekat berbulan-bulan juga lah Feeq tahan pakai wallet  and kasut lama dia yang dah koyak rabak hehehe... ok... tak la koyak sangat.. sikit je.. Kitorang beli masa end of the year. Ada sales. Beli dekat Aeon & Parkson je.

Hantaran belah lelaki:
- Sirih Junjung
- G2000 shirt & Dashing facial wash
- Buah-buahan
- Renoma money clip
- Crocodile watch
- Valentino Rudy shoes
- Durban belt, tie & tie clipper
Hantaran belah perempuan:
- Cincin & mas kahwin
- Sirih Junjung
- Al-quran
- Nose handbag
- The face shop beauty set
_________________________________________________________________________________

Terima kasih kepada pihak sponsor yang menjadikan engagement ceremony kami memorable. Kalau korang nak tau siapa sponsor atau dekat mana nak dapatkan pelamin / dulang hantaran etc, nanti kami share dekat next post.

Wedding goodies, "hantaran", "bunga telur", hand banquet, crown : PISB Sdn Bhd
Mini Pelamin : Fnf Exclusive Planner
My outfit : Jakel Mall
Shawl : D'yana.com.my 

No comments:

Post a Comment