Bertemu Bakal Mertua - Interview atau santai?

Alhamdulillah, finally both of us dah jumpa dengan bakal mertua. Cuma bakal mertua je belum jumpa each other.

Kali ni kiteorang nak share pasal bertemu bakal mertua. Ok, post ni memang tak adil sebab dari gambar pun korang boleh tau kan hahaha. Last night I just met her parents. Like finally hahaha. Mungkin korang yang baru nak bawak bakal menantu jumpa parents korang, boleh la baca blog post ni.

Next time kiteorang akan share our tips how to bring your partner to meet up with your parents.

The way how both of us meet up with our bakal mertua memang berlainan. Actually, I brought her to meet up with my parents first sebab kebetulan my parents datang KL for a few days. So, masa bawak dieorang jalan-jalan KL, I pun bawak la Fatin sekali. Kiranya santai je jumpa with my parents. My parents memang senang je nak ambik hati dieorang. Especially my dad.

Tapi bila sampai my turn, as you can see, kiteorang pi Starbucks for a coffee. Serious gila kot hahaha ok la, tak la serious mana tapi still... dah macam kena interview. Maybe sebab sebagai lelaki, we have to be the head of the family. Ye la, nak jaga anak orang kot, bukan anak kucing. Actually, I sampai lambat sikit sebab confuse nak pakai baju apa, then tergerak hati nak pakai baju Salam dari Kalam Brand. Nampak la macam budak baik sikit. Kebetulan Fatin pun suggest baju yang sama. Kebetulan baju dan seluar kiteorang sama black color. Kiteorang tak plan eh.

I betul-betul speechless when her mother said "tak rasa bersalah ke hantar Fatin balik lambat semalam?" hahaha.

Kebetulan a day before jumpa Fatin parents, kiteorang ada pergi event dekat The Federal Hotel. Selalunya event kiteorang habis awal tapi sebab seronok berbual dengan couple blogger Islam & Ida, Ambik tips kawen muda katanya, sampai tak perasan waktu. Bila dah sampai rumah Fatin kat serdang campur traffic jam, dah pukul 1 pagi. Kau rasa?

Kiteorang pernah makan dekat Restoran Berputar Pertama di Malaysia dekat The Federal Hotel sebelum ni, makanan dia memang sedap.

Lepas ni, tak payah lah nak ikutkan sangat perangai si Fatin because her father said so. Awesome la dad. Eh, I mean bakal dad hahaha. Her mom dah bilang awal-awal yang she doesn't want last minute work and she wants us to prepare for a check list so that they won't have any last minute things to do. So, this Friday kiteorang nak pi Johor jumpa dengan wedding sponsor. Alhamdulillah ada yang nak sponsor hantaran, bunga telur etc , then over the weekend we will be in Singapore to buy an engagement ring.

Tipulah kalau kata tak nervous. Kalau I nervous, usually I will speak everything in English, tapi on that day tak rasa nak berbual dalam English so end up my Malay semua berterabur. Ye la, nak fikir ayat, nak susun ayat and nak control nervous lagi hahaha. Nasib baik parents dia ok.

So, masa Fatin meeting with my parents, everything went smoothly. Kira senang la, tak ada hal. We spend like satu hari dari pagi sampai ke malam. Dari pergi mall, makan-makan sampai la jalan-jalan kat downtown. Nasib baik Fatin ni yang jenis senang nak bergaul, so tak ada la awkward moments.

Tapi I confuse kejap. I bawak my parents shopping ke bawak dia shopping. End up, we still have to go to Starbucks for a drink. Fatin ni memang gila Starbucks. Pengsan.

Last night I went for a drink with her parents, Wednesday nak kena buat her passport, Friday kena pi Johor to discuss dengan wedding sponsor, Saturday nak masuk Singapore beli cincin & Sunday balik Kl.

It's just happening. Seriously. I never expect this fast.
Sometimes, you just have to follow the flow.

Siapa lagi nak sponsor? Meh bagitahu hahaha
Do follow our personal blog: Feeqsays.com | Fatinbella.com

11 comments:

  1. Blh buat sinetron kisah uolls ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panjang sangat tu. Ber episode episode

      Delete
  2. Baca smbil tersenyum...muahahhaa.. Sweet giler...

    ReplyDelete
  3. Baca smbil tersenyum...muahahhaa.. Sweet giler...

    ReplyDelete
  4. Hahahaah, terkejut mak fatin tanya macam tu. tapi semua dah okay kan. semoga dipermudahkan. Hehehehe

    ReplyDelete
  5. Hi feeq ,
    Eheh , macam tak caya .
    Hope you guys bahagia till jannah taw :)

    ReplyDelete
  6. mak fatin direct ye tanya yer? hahaha. Moga dipermudahkan segala urusan korang berdua. Benda baik, InsyaAllah cantik je aturannya

    ReplyDelete